Energioptimering
Elektricitet, energi og miljø
Som boligejer og især beboer har graden af energioptimering af byggeriet en vis betydning. Det kan betale sig at undersøge både forbrugsmæssigt og økonomisk. Der er nemlig være penge at spare, hvis bygningen benytter sig af naturlige, bæredygtige og genanvendelige energikilder. Dette har både direkte og indirekte indflydelse på husstandens el- og varmeforbrug.
Et andet helt centralt incitament for energioptimering er, at man gør en indsats i forhold til det fælles miljø og klima. Man sikrer dermed en reduceret udledning af CO2 i dagligdagen. Elektricitet er i den forbindelse en energikilde, der har et minimalt carbon footprint i sammenligning med f.eks. brændsel eller fjernvarme. Det er særligt miljøvenligt at generere egen elektricitet vha. solceller, hvor man ikke har et effekttab ved levering, som er tilfældet ved det lokale elnet. Vi har stor erfaring med montering og installation af solceller, varmepumper og gulvvarme.
Solceller genererer vedvarende energi via solens lysstråler. Det vil sige, at husstanden producerer sin egen strøm, og udnytter det naturlige miljø og klima til dette formål. Mængde af elektrisk energi og strøm, som solcellen aktivt producerer, kan forbrugeren få oplyst via et display-produkt. Vores installationsmontør forbindelse typisk displayet direkte til lagringsbatteriet, der fungerer som et lager for al genereret elektricitet. På den måde sikres husstandens beboere, at sommerens energioverskud er tilgængeligt i vinterperiodens mørke.
Bestil din elektriker!
Solceller som aktiv energikilde
Varme, energiforbrug og økonomiske besparelser
En varmepumpe er et elektrisk drevet anlæg, der udnytter den varmeenergi, der er i enten luft, vand eller jord til at opvarme boligen. En varmepumpe er generelt billigere og mere miljøvenlig i drift end almindelig elvarme. Man siger, at varmepumpens energieffektivitet er ca. 400 % højere end den af en typisk el-radiator. Man kan dermed spare omkring 12.000 kr. om året på varmeregningen, hvis husstanden skifter olie- eller naturgas ud med en varmepumpe. Opvarmes husstanden med el-varme, er besparelserne tilsvarende endnu større ved sådan en udskiftning. Derudover er det afgørende, at huset er velisoleret, således at både varmepumpen udnyttes optimalt, og varmeenergien ikke svinder ud via kuldebroer i konstruktionen.
Der findes tre forskellige typer af varmepumper: Jordvarme, luft-til-vand og luft-til-luft. De to første er de mest effektive men også mest pladskrævende. Luft-til-luft anlægget er det mest almene aggregat, da det ikke kræver nær så meget plads. Derudover kan nogle typer luft-til-luft anlæg omvendes således, at de køler i stedet for at varme. Dermed kan luft-til-luft benyttes som aircondition, når det bliver for varmt.
Overvejer man at få et luft-til-luft anlæg, kan man med fordel kombinere det med et varmegenvindingsanlæg (varmeveksler), f.eks. DUKA. Anlægget fungerer som et ventilationsanlæg, der effektivt sørger for, at man får luftet ud. Således udskiftes forurenet luft med frisk luft, uden at varmeenergien i luften går tabt. Derudover renser de også luften for f.eks. pollen og radon. Således har det også en sundhedsmæssig gevinst. Uanset hvilken løsning du overvejer, så står vi klar med gode råd og yderligere information, så du kan få den bedste varme- og ventilationsløsning til hjemmet.
Gulvvarme som opvarmningsform
Et fodkoldt indeklima medfører, for de fleste beboere og besøgende, ukomfortable rammer. Dette byder sig særligt i hjem med klinkegulve. Det skyldes varmeakkumuleringsevne af keramik og sten. Det betyder, at materialets egenskab til at holde på enten varmen eller kulden er rigtig god. Derfor vil det typisk øge komforten og energieffektiviteten, hvis man får indlagt varmerør og gulvvarme i hjemmet.
Med gulvvarme får man en jævn termisk opvarmning af rummet, hvilket opleves som en mere behagelig opvarmningsform. Gulvets varmerør er vandholdige og opvarmes typisk af en elektrisk energikilde. Grundet varmeakkumulering udnytter bygningens konstruktion den elektriske, omsatte varmeenergi enormt effektivt – og over længere tid. Derfor anbefales gulvvarme som et elektrisk og energivenligt alternativ til opvarmning af hjemmet.